GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Kabaklı Çorba

Malzemeler:
1/2 kara kabak 
1 kg taneli ( olgunlaşmış) yeşil fasulye
2 adet soğan
1/2 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı tereyağ
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
Fındık yağı, tuz, kırmızı pul biber.

Hazırlanışı :
Kabak yıkanır, kuşbaşı doğranır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanıp bölünür. Kabak ve fasulye kaynamakta olan suya atılır. Bir süre piştikten sonra unu, şekeri, biberi koyulur. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan yağda kavrulur, kavrulmakta olan çorbanın üzerine eklenir. Tuz ilavesi ile 5-10 dakika daha kaynatıldıktan  sonra sıcak servis yapılır.

Kabaklı Çorba.jpg