GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Etli Üzüm Yaprağı Dolması

Malzemeler:
1/2 üzüm yaprağı
1/2 kıyma
1. çay bardağı pirinç 
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça, fındık yağı, tereyağı, nane, tuz

Hazırlanışı :
Dolma yapımında taze ya da salamura üzüm yaprakları kullanılabilir. Taze kullanılanlar ayıklanıp, yıkandıktan sonra haşlanır, soğumaya bırakılır. Salamura olanlar ise bir akşam önceden soğuk suda bekletilir, ara sıra suyu değiştirilebilir. Tuzu çıktığında kullanıma hazırdır. İç malzeme için pirinçler yıkanır, soğanlar ince ince doğranır, kıyma maydanoz, nane, tuz ve salçanın yarısı ile harç hazırlanır. Hazırlanan harçla üzüm yapraklarının içine konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Üzerine salça,yağ,tuz ve sıcak su konularak pişirilir. Sıcak servis edilir.