GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Acı Mantar Yahnisi

Malzemeler:
1 kg beyaz acı mantar 
3 adet soğan,patates,domates 
200.gr haşlanmış ala fasulye (barbunya)
1 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı tereyağ 
1 çay bardağı fındık yağı
5 su bardağı su
Tuz, acı biber,
1 çorba kaşığı salça koyulabilir.

Hazırlanışı :
Mantarlar bol su ile yıkanır, sonra hafif sıkılarak acılığı giderilebilir. Bir tencerede soğanlar yağ ilavesiyle pembeleşinceye kadar kavrulur. Mantarlar ilave edilir.  Domates, salça, kuşbaşı şeklinde doğranan patates karıştırılır, bir süre daha kavrulur. 5 su bardağı kaynamış su karışımın üzerine dökülür. Mısır unu eklenir, mantar pişinceye kadar kaynatılır. Sıcak olarak servis edilir.

acı mantar yahnisi.JPG