GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Yeşil Domates (Misir) Turşusu

Malzemeler:

3 kilo yeşil domates

3 su bardağı kaya tuzu

1 adet sarımsak

1 tatlı kaşığı şeker

1 adet acı biber

1 su bardağı elma sirkesi

5-6 adet nohut ve 1 dilim ekmek içi.

Hazırlanışı:

Domatesler yıkanır. Bıçak ucu ile birkaç yerinden delinir. Diğer tarafta tuz, sarımsak , biber ezilir ve harç yapılır. Kavanozun dibine nohut, şeker, ekmek içi konur üzerine bir sıra domates ve hazırlanan harç ilave edilir tekrar domates ve harç konur. Birkaç saat bekletildikten sonra kavanozun yarısına kadar su ve sirke konulur. Serin ve kuru bir yerde saklanır. 

Yeşil Domates Turşusu.jpg