Malzemeler:
1 kg fırınlanmış mısır unu
1 paket margarin (250) gr
250 gr dövülmüş fındık içi
250 gr kavrularak dövülmüş fındık
Üzerine:
250 gr kavrularak dövülmüş fındık
Şurubu için :
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
¼ limon.
Hazırlanışı :
Şeker suya karıştırılarak soğumaya bırakılır. Sonra margarin eritilir. Un erimiş yağın içine atılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Dövülmüş fındık , kavrulan unun içerisine dökülerek iyice karışması sağlanır. Daha sonra ateşten indirilerek soğuk şurup ilave edilir ve çekmesi için tekrar karıştırılır. Şekil verilerek tabaklara dizilir ve servis yapılır. Üzeri arzuya göre fındık ile süslenir.