Karalahana (Pancar) Böreği
Karalahana (Pancar) Böreği
Malzemeler:
1/2 bağ karalahana
3 adet yufka
2 adet havuç
250 gr kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
½ su bardağı süt
½ su bardağı fındık yağı
½ çorba kaşığı salça
Çörekotu.
Hazırlanışı:
Lahana ayıklanır,haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve ince ince doğranır. Soğan kavrulur, kıyma ve havuç ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Tuz ve karabiber ilavesi ile 5-10 dk daha pişirilir. Hazırlanan karışım soğurken yufkalar 2 cm şeritler halinde kesilir. İçine harç konur. Nuska şeklinde sarılır. Üstüne yumurta sarısı ve çörekotu ilavesi edilir. Fırında 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.