GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Meyveli Fındık Reçeli

Malzemeler:

2 adet elma, ayva , portakal ve limon
1 kg kavrulmuş  fındık içi
½ toz şeker
1-3 parça karanfil

Hazırlanışı:

Şeker ve üzerini örtecek kadar su tencereye konur, kaynamaya bırakılır şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Tüm meyveler istenilen şekillerde doğranır. Çekirdekleri çıkarılır, Ayvanın çekirdekleri meyvelerle birlikte kaynamakta olan şuruba atılır. Meyveler yumuşayıncaya kadar harlı ateşte kaynatılır. Limonlarda dilimlenerek ilave edilir. Sonra kavrulmuş fındık ilave edilir. Sonra kavrulmuş fındık ilave edilir. Kıvam oluşuncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Karanfil eklenir kıvamı gelen reçel ocaktan alınır. Ilık iken cam kavanozlara boşaltılır. Soğuyunca ağızları kapatılır.