Malzemeler:
Üzüm (kokulu üzüm)
Su.
Hazırlanışı:
Üzümler yıkanır. Temiz bir torbalara doldurulur. Torbalara doldurulur. Torbalar şırahnaya konulur, ezilir ve şırası çıkarılır. Çıkan şıralar temiz kaplara alınır. Şırahnanın içine aralıklarla temiz güllük oto yerleştirilir. Güllüklerin kalkmaması için çıta ile sıkıştırılır. Şırahnanın delik ucu kapatılır. Şıra şırahnaya geri boşaltılır. İçerisinde posa olan torbalar şırahnanın yüksek olan tarafına konulur. Üstüne baskı konur. Kalan şıranın çıkması sağlanır. Daha sonra fırın külü alınarak şıraya kül ilave edilip hafifçe karıştırılır. 3 saat dinlendirildikten sonra kapatılan ucundan küçük delikler açılarak şırayı süzerek kaplara alınması sağlanır. Kaynamaya yakın tavaya konulur. Üstünde biriken köpükler kevgir yardımıyla alınarak pekmez kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. İşlem bitince cam kavanozlarda serin ve kuru bir yerde saklanır.