GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Giresun Pastası

Malzemeler:

2 kg un

30 gr amonyak

1 litre sıvı yağ

2 kg şeker

3 litre su

50 gr kakao

2 adet yumurta

Hazırlanışı:

Amonyak, sıvı yağ, şeker ve su bir kaba konur. Şeker eriyene kadar çırpılır.Hazırlanan malzemeye un konulup macun kıvamına gelene kadar yoğrulur. Meydana gelen hamurun yarısına kakao konulup yoğrulur. İki ayrı hamur tezgaha çıkarılır. Sade olan hamurun içerisine kakaolu hamur konulup rulo haline getirilir. Kare şeklinde kesilir. Üzerine yumurta sürülüp çatal çekilir. 190 derecelik fırına atılıp 6 dakika pişirilir.

Giresun Pastası.jpg