GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Fındıklı Çiğ Köfte

Malzemeler:

4 su bardağı fındık unu

250 gr köftelik bulgur

500 gr acı biber salçası

3 diş sarımsak

5-6 dal  maydanoz

4 dal yeşil soğan

1 adet limon suyu

1 su bardağı fındık yağı

1 tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı pul biber

2 çorba kaşığı isot biber

2 bardak su

Hazırlanışı:

Bulgur ayıklanır, yıkanır ve geniş bir tepsiye dökülür. Üzerine fındık unu ilave edilir, bulgur ve fındık unu karıştırılır. Kalan malzemeler hazırlanarak karışımın üzerine eklenir ve yoğrulur. Yoğurma işleminden sonra 15-20 dk dinlendirilir. Şekil verilir. Marul yaprakları ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapılır. 

fındıklı çiğ köfte.JPG