Şenlikte karalahana çorbası ve sarması, galdirik kavurması, bezelye kızartması, taflan diblesi, karalahana çiçeği kavurması, kiraz kavurması, pezik mıhlaması, pezik dilblesi, mısır ekmeği, Giresun simidi, fındıklı çiğ köfte ve fındıklı burma tatlısı gibi çok sayıda yöresel yemekler yer aldı.
Vali Harun SARIFAKIOĞULLARI, etkinlikte yaptığı konuşmada, Giresun'u daha fazla tanıtmak ve dünyaya açılmak amacıyla organizasyonu düzenlediklerini söyledi.
Devam eden program TRT Saz Sanatçıları eşliğinde Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Türk Halk Müziği Konseri ile sona erdi.
Şenliğin 2. Gününde Tirebolu çayı eşliğinde Giresun simidi ile başladı, Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği'nin Yemek Sanatı gösterimi, Sahne çocuk oyunları, Eko-turizm ve "Giresun Lezzetleri" üzerine söyleşi, halk oyunları gösterisi, Güzel Sanatlar Lisesi Türk Müziği Konseri, Musiki Cemiyeti Türk Müziği Konseri ve dilek feneri uçurulması ile sona erdi.
3. gününde yapılan yemek yarışması, çocuk oyunları gösterisi ile şenlik sona erdi.