GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Karalahana (Pancar) Diblesi

Malzemeler :

1 bağ karalahana

2 su bardağı pirinç 

2 çorba kaşığı tereyağı 

4 adet soğan 

Tuz,acı biber.

Hazırlanışı:

Yıkanmış karalahanalar yıkanır, ince ince kıyılır. Tencereye yerleştirilir. Üstüne pirinç ve ince kıyılmış soğan ve tuz ilave edilir.Ağzı kapalı olarak pişirilir. Pişmeye yakın kızdırılmış yağ ve biber ilave edilir. Bir süre demlendirilir ve sıcak olarak servis edilir. Dible aynı malzemelerle farklı yöntemle de hazırlanır. Lahanalar kıyıldıktan sonra kaynamakta olan suya ilave edilir. 10-15 dk kadar haşlanır ve süzülür. Kızgın yağda 3-4 dk sotelenir. Sıcak servis yapılır.

 Karalahana Diblesi.jpg