GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Mendek Diblesi

Malzemeler :

1 bağ mendek
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağ
4 adet soğan,tuz
Dilenirse acı biber.

Hazırlanışı:
  

Yıkanmış mendekler iyice kıyılır. Tencereye bir kat mendek bir kat pirinç ve soğan konulur. En üste mendek koyulur. Pişerken ara sıra karıştırılır. Kızdırılmış yağ ilave edilir. Bir süre dinlendirilir ve sıcak servis edilir. Dible aynı malzemelerle farklı yöntemle de yapılabilir. Mendek kıyıldıktan sonra kaynamakta olan suya ilave edilir. Üstüne doğranmış soğan, pirinç ilave edilir. 10-15 dakika kadar haşlanır. Kızgın yağda 3-4 dakika sotelenir. Servis yapılır.

Mendek Diblesi.jpg