GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Kıymalı Kuru Yufka Böreği

Malzemeler :

9 adet kuru yufka

3 adet soğan

250.gr kıyma

Fındık yağı

Tuz,karabiber.

Hazırlanışı :

Soğanlar ince ince doğranır ve yağda kavrulur. Kıyma ilave ederek kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiber ilavesi ile kavurma işlemi tamamlanır ve iç malzemesi hazırlanmış olur. Yufkalar su ile ıslatılır. Yağlanmış tavaya dört yufka konulur. Üç yufka daha aynı şekilde su ile ıslatılarak harcın üstüne konulur. Kalan harç ilave edilir. Diğer yufkalarda ıslatılarak en üste konulur, tavada çevrilerek her iki yönü pembeleşinceye dek pişirilir. Sıcak servis edilir. 

Kıymalı Kuru Yufka Böreği.jpg