GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Giresun’da Yöresel Yemeklerin Envanteri Çıkarılıyor

Karadeniz Bölgesinde deniz ürünleri kullanılarak yapılan yöresel yemeklerin envanterini çıkarmak için yürütülen çalışma kapsamında Giresun’da da çekimler yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Karadeniz Bölgesi geleneksel halk mutfağı içerisinde deniz ürünleri kullanılarak yapılan yöresel yemeklerin envanterini çıkarmak için bir çalışma yapılıyor.

Deniz ürünleri kullanılarak yapılan yöresel yemekler açısından zengin bir çeşitliliğe sahip olan Karadeniz Bölgesinin bu çeşitliliği kullanılarak Gastronomi Turizmi alanında Karadeniz’in tanıtımının yapılmasına yönelik yapılan çalışma Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ve Bartın illerini kapsıyor.

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Giresun ayağı için yapılan çalışmada Folklor Araştırmacısı Mustafa Özaslan çekimlerini tamamladı.