GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Giresun Gastronomi Günleri

Gastronomisi ile Giresunun tanıtımı konulu "Giresun Gastronomi Günleri" ,Türkiye  Gastronomisi ve Üretken Toplum için "BİZ" Platformu tarafından 05-07 Eylül 2019 tarihleri arasında  Kulakkaya Yaylası Zifin Otel’de yapıldı.

Etkinliğe ulusal şefler, çeşitli gastronomi dergilerinin genel yayın yönetmenleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazeteciler ve yurt dışından gelen gastronomi yazarları katıldı. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 180 çeşit yemek bulunduğunu belirterek “Etkinlik, Giresun’un gastronomide öne çıkması noktasında çok önemli geri dönüşler getirecek” dedi. Yazarımız ve aynı zamanda Anadolu Halk Mutfakları Derneği Başkanı da olan Adnan Şahin ise “Günümüzün en trend mutfak anlayışı olan sağlıklı mutfağı burada görmek mümkün” diye konuştu.

Giresun Gastronomi Günleri, Valiliğimiz himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiş  olup, İlimizin  turizm çalışmalarına ve yöresel mutfağımızın tanıtımına büyük  katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Toplantıya, Giresun Belediye Başkan Vekili Osman ÖDEN, Dereli Belediye Başkanı Zeki ŞENLIKOĞLU, Yavuz Kemal Belediye Başkanı Adem ÖNAL, Giresun Belediye Sosyal İşler Müdürü Süleyman ŞAHİN ile TSO ve DOKA temsilcileri katıldı.

  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 1.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg
  • 16.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg